RECURSOS

Actualment, hi ha dos tipus de consultes per a cercar articles a Ressorgiment:

index nacente.JPG1) Index Nacente. Realitzat per les escriptores Elisea Nacente i Esperanza Nacente per encàrrec d’Obra Cultural Catalana de Buenos Aires. Es pot consultar únicament, a la Biblioteca Municipal del Port de la Selva.

http://ca.elportdelaselva.cat/ajuntament/serveis-municipals/biblioteca-municipal-229.html

Consta de 2 volums i és, bàsicament, un índex de TEMES.

  • Per exemple, desde “ACCIO CATALANA” fins a ” TEMES SOCIALS” en fulls A4.  En  el marge esquerra figuren els números de Ressorgiment on hi apareixen els temes.
  • 7443- “Comité Català Llibertat”, Concordia, Cordoba, Montevideo
  • L’apartat “EXPOSICIONS” ocupa més de 600 números des del 10010 a on figuren els temes Arts plàstiques , Apicultura, Art Modern, d’Ex-Libris, de ferrers, de dibuix i caricatura (com a curiosos), de gravats, de mosaics, etc.
  • En el cos de l’index hi apareixen els TEMES desenvolupats de la següent manera: per exemple:

PUBLICACIONS PERIÒDIQUES- Alli figuren, en dues columnes tipografiades i ordenats alfabèticament, publicacions com a: Gaseta literària catalana, Mèxic.                                                                p.5618; abr. 1945

Llavors, si agafem el volum de l’any 1945 i ens situem a la pàgina que indiquen ens trobem amb una descripció detallada de la publicació que començava a publicar-se a la capital de Mèxic a cura de Avelí Artís, de caire literari.

2) Index de la Biblioteca Nacional de Catalunya.Es la conversió en Thesaurus fet pels Serveis Documentals de la Biblioteca de Catalunya, a partir de la gran tasca de redacció i compilació realitzada per les senyores Elisea Nacente i Esperanza Nacente.

Es pot descarregar fent clic aqui:

Índex de la revista Ressorgiment 1 – Biblioteca de Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s